Spanje

 | 

Rood


Vera de Estenas Tinto Barrica  750ml


Vera de Estenas Tinto Barrica 750ml
          

Vera de Estenas Wijngaarden en wijnmakerij zijn opgericht door Francisco Martinez Bermell in 1945. Hij werd een van de meest prestigieuze wijnmakers in Spanje en werd verkozen tot ere-voorzitter van de Spaanse vereniging van wijnmakers.

In  de jaren tachtig heeft het wijnhuis een grote verandering doorgemaakt. Het toonde zijn pioniersgeest op het gebied van wijnbouw in de regio Valencia. Geleidelijk aan is men gestopt met het maken bulk wijnen en is zich gaan richten op het verbeteren van de druivenrassen, het herstel van de wijngaarden en het planten van nieuwe rassen. Alles gericht op het maken van kwaliteitswijnen. Vera de Estenas werd de eerste Valenciaanse wijnmakerij die druivenrassen als Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec in de regio ging aanplanten.  

Nu is het voor de nazaten een voortdurende uitdaging om elk jaar wijnen te blijven maken die trouw blijven aan het concept van innovatie, maar zonder verlies van de expressie van de streek waar de wijngaarden worden geteeld. Juist deze zoektocht naar persoonlijkheid, in een poging om traditie en moderniteit te combineren, is de erfenis en de geest van Vera de Estenas wijnen.

De gebruikte druivensoorten worden ieder afzonderlijk gevinifieerd en tussen 3-5 maanden in verschillende soorten eikenhouten vaten gerijpt voordat ze bij elkaar gebracht worden in deze prachtige paarsrode jonge rode wijn.

De intens fruitige aroma's benadrukken rood fruit zoals frambozen en kruisbes. De aroma's zijn subtiel met de nadruk op vanille en menthol.
De smaak is fris, zachte tannines, zonder bitterheid. De afdronk is lang en doet sterk denken aan frambozen en vanille.

Een wijn die ideaal is om te genieten bij veel verschillende gerechten zoals rijst met vlees en paella, pasta, wit vlees en zelfs blauwe vis gegrild of gebakken

Proef
Fris, vanille, frambozen, zacht
Drinken bij
Paella, pasta, wit vlees, gegrilde blauwe vis.
Druif
Bobal, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot
Land 
Spanje
Streek
Valencia
 
 
€. 8.30

Aantal