Nieuw-Zeeland

 | 

Wit

<< Vorige - Volgende >>


Stoneleigh Pinot Grigio  750ml


Stoneleigh Pinot Grigio 750ml

Op de noord-oostelijke punt van Nieuw-Zeeland's South Island ligt Marlborough; de grootse wijnbouw regio met meer dan 100 wijnhuizen en meer dan 8500ha. Het is de zonnigste, maar meteen de koelste regio in Nieuw-Zeeland. De lange koele nachten en weinige neerslag dragen bij aan de frisheid van de wijnen.

Het domein van Stoneleigh, dat in 1980 werd gesticht, strekt zich uit over een oppervlakte van 178 hectaren in Rapaura, in het hart van de Marlborough wijnstreek, op de oevers van een oude stroombedding. De naam Stoneleigh verwijst naar de strandkeien die je overal in deze streek terugvindt. Uitgerekend die strandkeien bezorgen de wijnen ook hun uitzonderlijke karakter. De keien weerkaatsen de warmte van de zon overdag, waardoor het rijpingsproces van de druiven wordt versneld, en ze slaan de warmte tot laat ’s avonds op. 

De lange frisse nachten en geringe neerslag, dragen bij aan de frisheid van deze Pinot Grigio. Deze wijn is zeer expressief. Heeft boeiende aroma's van peer, tropisch fruit en kaneel en daardoor ook een rijke een verleidelijke smaak. Onomstotelijk genieten!

Proef
Tropisch fruit, peer en kaneel
Drinken bij
Aperitief, salades en vis 
Druif
Pinot Grigio
Land 
Nieuw-Zeeland
Streek
Marlborough


€. 11.90

Aantal