Volgende >>


Pluma Vinho Verde Branco  750ml


Pluma Vinho Verde Branco 750ml

Vinho Verde komt uit de provincie Minho in het uiterste noordwesten van Portugal. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de rivier de Minho die de grens met Spanje vormt en in het zuiden en oosten door bergen. In het westen vormt de Atlantische kust een natuurlijke grens.
Het klimaat is er koel en vochtig. Het gebied is een soort reuze amfitheater dat langzaam oploopt van de kust naar het binnenland. Er valt veel regen, ruim tweemaal zoveel als in Nederland. De bodem bestaat vooral uit graniet en de gemiddelde hoogte is 200 m. Het is een groen gebied waar veelal sprake is van policultuur, het verbouwen van verschillende gewassen door elkaar. 

Door de lage temperatuur en beperkte zonneschijn hebben de wijnen uit Vinho Verde een hoge zuurgraad. De wijn heeft een laag alcoholgehalte, een klein beetje koolzuur en behoorlijk wat restsuiker die wordt gemaskeerd door de hoge zuurgraad.
 
Vinho Verde, oftewel groene wijn, is een wijn die uitsluitend in Portugal geproduceerd wordt. In het gebied tussen de Douro en de Minho in het noord-westen van het land wordt deze wijn sinds 1908. De wijn heeft niet de naam groen vanwege zijn kleur, maar door het gebruik van nog jonge druiven.

De Pluma is een lichte verfrissende wijn die het best jong gedronken kan worden.

Proef
Fris, tropisch
Drinken bij
Aperitief, groene salades
Druif
Loureiro, Alvarinho, Arinto en Trajadura
Land 
Portugal
Streek
Vinho Verde
Jaar

€. 6.60

Aantal