Argentinië

 | 

Rood

<< Vorige


Phebus Malbec Gran Reservado  750ml


Phebus Malbec Gran Reservado 750ml

De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza, meer specifiek uit Vistalba en Compuertas in Lujan de Cuyo. De leeftijd van de wijngaard is 80 jaar oud.Voor deze wijn vindt in december een groene oogst plaats en wordt het teveel 
aan bladeren eraf gehaald. Van 28 maart tot 11 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. Er vindt een dubbele selectie plaats, allereerst van de trossen en vervolgens druif voor druif.

Allereerst laat men de druiven ‘bloeden’ voor een concentratie van het sap. Vervolgens vindt vóór de vergisting een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen bij een temperatuur van 10-12 °C. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28 °C gedurende 25 dagen. Hierbij wordt de wijn viermaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 100% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken.

Deze donkerrode Malbec Gran Reservado heeft een donkerpaarse weerschijn. De neus is opmerkelijk en zeer elegant met tonen van viooltjes, zwarte kersen en zoethout. De smaak van de wijn is diep en rijk, met een goede balans en fluweelzachte tannines. Het hout is mooi geïntegreerd.


Proef
Diep, rijk, elegante tannines, zwarte kers, zoethout
Drinken bij
Sappige steak, wild, rijke kazen, chocolade desserts
Druif
Malbec
Land 
Argentinië
Streek
Mendoza

€. 16.50

Aantal