Chili

 | 

Wit

<< Vorige


Maray Limited Edition Chardonnay  750ml


Maray Limited Edition Chardonnay 750ml
                          
De wijnstokken zijn geplant in het oudste alluviale terras van de Limarí rivier. De bodem is een mix van kiezels van verschillende grootte, en van klei en zand, met een hoge concentratie van kalksteen en verschillende soorten zout, als gevolg van de weinige regen in het gebied (70-100 mm). Deze bodemformatie en –samenstelling maken het gebied werkelijk uniek in Chili.

Van snoeien tot oogsten, alles in de wijngaard gebeurt onder scherp toezicht van het wijnbouwteam en de wijnmakers, met als doel om een zo hoog mogelijke kwaliteit te behalen. De druiven zijn in de tweede week van maart met de hand geoogst, op het moment van optimale rijpheid, en in kleine kratten van 20 kilo vervoerd om beschadiging te vermijden.

De wijn rijpt 10 maanden op de fijne “lie” in vaten van nieuw Frans eiken, waarbij de “lie” regelmatig wordt opgeroerd (“bâtonnage”) .

Geel met groene zweem in het glas. Fris, citrus en ananas fruit, mineraal, intense. Lichte, vanille en cederhout tonen voegen complexiteit toe. Mondvullend, fris en met mooie zuren. Mineraal en licht ziltig, met lange plezierige afdronk.

Proef
Fris, vanille fruitig en intens
Drinken bij
Gegrilde vis, wit vlees en gevogelte
Druif
Chardonnay
Land 
Chili
Streek
Limari vallei


€. 14.70

Aantal