Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Hertenbiefstuk met portsaus


Hertenbiefstuk met portsaus





Ingrediënten voor 4 pers.:

4         hertenbiefstukken
380 ml  gevogeltefond (pot 380 ml)
150 ml  tawny port
250 g    kersen (diepvries, doosje 250 g)
3 takjes tijm
25 g      boter

Bereiding: 

1.  Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of koekenpan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de port, kersen en takjes tijm toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.
2.  Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Laat de biefstukken op een warm bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de takjes tijm. Schenk het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Voeg de portsaus toe en verwarm op middelhoog vuur. Roer de aanbaksels door de saus. Serveer de biefstukken met de portsaus.

De gevogeltefond kan ook vervangen worden door wildfond

Wijntip: 

Phebus Malbec

KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal