Portugal

 | 

Rood

<< Vorige - Volgende >>


Herdade dos Grous Tinto d.o.  750ml


Herdade dos Grous Tinto d.o. 750ml

Herdade dos Grous (Alentejo) bevindt zich In het hart van het landelijke Alberano in het district Beja. Herdade dos Grous heeft vooral als doel op ecologisch verantwoorde wijze wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

Een moderne en toch traditionele wijnmakerij en een vleugje Frans eiken maken een compleet plaatje, waardoor een aantal zeer indrukwekkende range aan wijnen is ontstaan waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van regionale druivensoorten.

Luis Duarte, de hoofdwijnmaker en manager van het landgoed werd twee keer geselecteerd als de beste Portugese wijnmaker ( de enige wijnmaker in Portugal die deze eer te beurt viel ).

De Tinto is vervaardigd van de druivensoorten: Aragonez, Syrah, Alicante Bouschet en Touriga Naçional. En hebben gedurende 9 maanden houtrijping op Frans eiken ondergaan.
In de kleur diep, geconcentreerde rode tinten met complexe aroma's. Goed geïntegreerd rijp rood fruit, met hints van toast, kruiden en tabak aroma's door de rijping op hout . Mooie, zachte aroma’s, goede concentratie en fijn afgeronde tannines. Een mooi begeleiding van mediterrane gerechten, rood vlees, zachte kaassoorten.

Proef
Rood fruit, toast, kruidig
Drinken bij
Rood vlees en zachte kazen
Druif
o.a. Aragonez en Syrah
Land 
Portugal
Streek
Alentejo

€. 11.50

Aantal