Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Hazelnoot ijstaart


Hazelnoot ijstaart

Ingrediënten voor 4 pers.:

6         dunne plakken roombotercake
150 g         hazelnoten
2         eieren
2         eidooiers
175 g         suiker
750 ml         slagroom
3         mirengues (schuimpjes)
1         poedersuiker om te bestrooien
1         springvorm (20 cm ø)
1         bakpapier
1         mixer

Bereiding: 

1.  Leg op de bodem van de springvorm een royaal vel bakpapier. Zet de rand erop en sluit de vorm. Zet ook tegen de binnenkant van de rand een reep bakpapier. Leg de cake op de bodem van de vorm; snijd de plakken bij zodat de hele bodem is bedekt. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een bord.
2.  Doe de eieren, de dooiers en 150 g suiker in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (= au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Klop de eieren met de mixer in 5-10 min. dikromig en lichtgeel. Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 min.
3.  Klop 500 ml slagroom lobbig. Spatel de slagroom en 100 g hazelnoten door het eimengsel. Schenk de ijsbasis op de cakebodem. Laat de ijstaart in de diepvries in minimaal 4 uur bevriezen.
4.  Neem de ijstaart 15 min. voor serveren uit de diepvries. Klop de resterende 250 ml slagroom met de laatste 25 g suiker stijf. Verwijder de vorm en het bakpapier van de ijstaart. Zet de taart op een schaal. Schep (of spuit) er de slagroom op. Verkruimel de meringues grof boven de taart en bestrooi met de rest van de hazelnoten en een beetje poedersuiker.

Wijntip: 

Electra Orange Muscat White

KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!
-

Aantal