Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Gevulde paprika's en quinoa met cashewnoten


Gevulde paprika's en quinoa met cashewnoten





Ingrediënten:

225g       prei à la crème deelblokjes (diepvries)
4 el           olijfolie
3 tenen           knoflook
1            blik tomatenblokjes (400g)
1           rode paprika
1           oranje paprika
100g       verse geitenkaas
275g       quinoa
75g         ongezouten cashewnoten
50ml          water
1 snufje   zout
1 snufje   peper
1             ovenschaal (3L)

Bereiding: 

1. Ontdooi de prei in een steelpan op laag vuur. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes met het water toe en breng tegen de kook aan.
2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Draai het vuur laag en leg de paprika’s met de bolle kant in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe en stoof de paprika’s afgedekt 15 min.
3. Schep de paprika’s met de saus in de ovenschaal. Schep de prei in de paprika’s. Verkruimel de geitenkaas boven de prei en bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 25 min. helemaal gaar.
4. Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet het kookvocht af. Roer de cashewnoten door de quinoa.
5. Verdeel de paprika’s met de tomatensaus over 4 diepe borden en schep de quinoa erbij.

Wijntip: 

Bideau-Giraud - Pinot Gris 'Le Celtique'
 KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal