Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Gegrilde vis met venkel


Gegrilde vis met venkel




Ingrediënten (4 pers):

1         knol venkel
1        courgette
2         rode uien
600 gr         krieltjes
250 gr         cherrytomaatjes
1         citroen
2         eetl olijfolie
4 stukken mooie stevige vis zoals tilapia of pangasius
Paar takjes rozemarijn
Peper en zout
Grillpan

Bereiding: 

1.Was de venkel en courgette en snijd ze samen met de rode ui in plakken. Verhit een beetje olijfolie in een grillpan en leg de plakjes venkel er in. Bestrooi met wat peper en zout en wat verse rozemarijn en grill de venkel mooi licht bruin. Haal de venkel uit de pan en grill ook de courgette en de rode ui met een beetje peper en zout mooi bruin. 
2. Verwarm de krieltjes even voor in de magnetron en bak ze daarna in een grote pan krokant. 
3. Voeg de gegrilde courgette, venkel en tomaatjes toe en verwarm nog even mee. 
4. Besprenkel de vis met het sap van een halve citroen. Bestrooi met wat peper, zout en rozemarijn en grill de vis ook aan beide kanten mooi bruin. 
5. Serveer de gegrilde groenten met de aardappeltjes op een bord en leg de vis er mooi op. Maak af met een stukje citroen. 

Wijntip: 

Korrell Grauer Burgunder 
 KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal