Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Gegrilde entrecote met bieslook-rode-uiboter


Gegrilde entrecote met bieslook-rode-uiboter




Ingrediënten (4 pers):

50 g         roomboter
2   el         bieslook
1         rode ui
4         entrecotes met rozemarijn in rekje
2   el         olijfolie
0,5 tl         4 seizoenenpeper
4         barbecue rekjes
1 dl         barbecue

Bereiding: 

1. Steek de barbecue aan.
2. Prak met een vork de boter, de bieslook en de ui door elkaar. Bewaar de boter buiten de koelkast.
3. Dep het vlees droog, verdeel de olijfolie over het vlees en maal er royaal de peper boven.
4. Leg de entrecotes in de rekjes (met het takje rozemarijn zodat de smaak in het vlees kan trekken) op het heetste gedeelte van de barbecue..
5. Gril aan beide kanten ca. 2-3 min. afhankelijk van de dikte. Snijd het vlees in smalle stukken en schep de boter op het warme vlees.

Wijntip: 

 KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal