Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter


Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter





Ingrediënten:

100 g roomboter
1 bakje bladpeterselie geplukt
8 ansjovisfilets fijngehakt
2 el kappertjes fijngehakt
1 sjalot gesnipperd
2 el olijfolie
8 lamskoteletten

Bereiding: 

1. Doe de boter en peterselie in de keukemachine en pureer tot een gladde peterselieboter. Schep de boter in een kom.
2. Schep de ansjovis, kappertjes en slalot erdoor en breng op smaak met peper.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de lamskoteletten op een hoog vuur in 2 min. goudbruin, draai het vlees om en bak de andere kant nog 2 min.
4. Verdeel het vlees over vier borden en schep de peterselie-ansjovisboter op het warme vlees. Lekker met nieuwe aardappelen en spinazie.

Wijntip: 

KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal