Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Flammkuchen met zuurkool en zalm


Flammkuchen met zuurkool en zalm




Ingrediënten:

500 g    bloem
    7 g     gist
275 ml   handwarm wter 
1 snufje zout
    5 el    olijfolie
    2        rode uien
500 g    verse zuurkool
125 ml  droge witte wijn
250 g    crème fraîche 
175 g    geraspte jong belegen kaas
150 g    gerookte zalmblokjes
1 snufje peper
1 bakplaat met bakpapier

Bereiding:

1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, de gist, 3 el olijfolie, het water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm een bal en laat het deeg afgedekt (met vershoudfolie of een schone theedoek) op kamertemperatuur 1 uur rijzen.

2. Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de uienringen 4 min. Voeg de zuurkool met de wijn toe en stoof 15 min. afgedekt. Meng intussen de crème fraîche met de kaas.

3.Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol het deeg uit tot een lap van 35 bij 35 cm en leg op de bakplaat. Besmeer het deeg dun met het kaas-roommengsel. Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel met de zalmblokjes over de room. Bestrooi met peper naar smaak.

4.Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.

Wijntip: 

KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal