Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Eendenborst met bramensaus en knolselderij tijmpuree


Eendenborst met bramensaus en knolselderij tijmpuree




Ingrediënten:


1         knolselderij
4         eendenborstfilets
1 snufje zout
1 snufje peper
125 g         crème fraîche
3 takjes tijm (bakje 20 g)
1         sjalot
2 el         bramenjam
150 ml         soepele rode wijn (bijv. merlot)
125 g         bramen
1 snufje nootmuskaat
1         staafmixer
1         aluminiumfolie

Bereiding:

1. Snijd de knolselderij in plakken en snijd de schil weg. Snijd de plakken in blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de knolselderij in water met zout in 15 min. gaar.

2. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings tot het vlees in. Bestrooi de filets met zout en peper. Bak de eendenborstfilets in een koekenpan 5 min. op het vel. Keer het vlees en bak de filets nog 2 min.

3. Giet intussen de knolselderij af. Pureer de knolselderij met de staafmixer. Roer de crème fraîche, de tijm en zout en peper naar smaak erdoor. Houd de puree in de pan op laag vuur warm.

4. Neem de eendenborstfilets uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie rusten. Schenk wat bakvet uit de pan. Fruit de sjalot in het bakvet. Roer de jam erdoor. Voeg de wijn en de bramen toe en laat de jus 2-3 min. inkoken. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

5. Snijd de eendenborst in plakjes en verdeel over de borden. Schep de bramensaus over het vlees en serveer met de knolselderij-tijmpuree.

Tip: Laat in de bramensaus 1-2 takjes tijm meetrekken voor een krachtige smaak. Verwijder ze voor serveren.

Wijntip: 

KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal