Frankrijk

 | 

Rood

<< Vorige - Volgende >>


Château Saint Estève Tradition Bio  750ml


Château Saint Estève Tradition Bio 750ml

Dankzij de beroemde Romeinse weg van Lyon naar Arles (la Via Agrippa) werd er op de zonbeschenen hellingen van het Massif d'Uchaux al door de Romeinen wijnbouw gepleegd. In 1290 begon de gemeente Mondragon met de verkoop van de wijn. Vanaf de 15de eeuw werd voor het eerst belasting op de wijn geheven. In 1937 kreeg een deel van de wijngaard van het Massif d'Uchaux de appellation Côtes du Rhône en in 1983 Côtes du Rhône Villages. In 2005 is het Massif d’Uchaux tot Côtes du Rhône Villages met geografische herkomst verheven. 
De wijn van Chateau Saint Estève d'Uchaux wordt gemaakt van druiven welke verbouwd worden volgens de normen het keurmerk voor biologische landbouw.

Dit is een ontzettend fruitige wijn. Met gekneusde druiven en framboos in de geur. Heeft weinig tannines. Ondanks dat hij geen houtrijping heeft gehad proef je toch iets van vanille zonder al te zwaar te zijn. 
Kwaliteitswijn, die u even meevoert naar het goede leven in Frankrijk.  Verrijkt uw vleesgerechten en is dan ook één van onze mooiste wijnen. 

Proef
Zwart fruit, kruidig en soepel.
Drinken bij
Vleesgerechten
Druif
Syrah-Grenache
Land 
Frankrijk
Streek
Côte du Rhône


€. 10.55

Aantal