Wijn en spijs idee

Volgende >>


Boerenkoolstampot met cashewnoten


Boerenkoolstampot met cashewnoten




Ingrediënten (4 pers):

75 g         ongezouten cashewnoten
1,5 kg         kruimige aardappelen
1 snufje        zout
1,5 el         vloeibare margarine
1         ui
600 g         panklare boerenkool
1,5 dl         water
2,5 el         milde currypasta
1         rookworst
1 dl         tuinkruidenbouillon

Bereiding: 

1. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen.
2. Kook de aardappelen in water met zout in 20-25 min. gaar.
3. Verhit de margarine in een ruime pan en fruit de ui ca. 5 min. Schep de boerenkool erdoor en voeg het water, de currypasta en zout naar smaak toe. Kook de boerenkool in ca. 15 min. net gaar.
4. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de boerenkool en het kookvocht van de kool tot een smeuige stamppot. Voeg eventueel nog een beetje bouillon toe.
5. Strooi de cashewnoten erover. Serveer met de rookworst.

Wijntip: 

Bideau-Giraud - Pinot Gris 'Le Celtique' 
 KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal