Italië

 | 

Rood

<< Vorige - Volgende >>


Bertani Amarone della Valpolicella Valpantena d.o.c..  750ml


Bertani Amarone della Valpolicella Valpantena d.o.c.. 750ml

Bertani staat bekend als een van de beste producenten van Veneto-wijnen. Het bedrijf is gevestigd in Villa Novare, een statig gebouw in neo-klassieke stijl uit de 18e eeuw, idyllisch gelegen temidden van wijngaarden in de regio Valpolicella ten noorden van Verona. In 1857 begonnen Giovanbattista en Gaetano Bertani hier met het maken van wijn. Vanaf het begin heeft Bertani zich volledig toegelegd op kwaliteit. Nog steeds vindt in Villa Novare de productie van Bertani's beroemde Amarone-wijn plaats. Het bedrijf staat nu onder leiding van Gaetano Bertani, die de vijfde generatie representeert.
 
Smaakomschrijving
De wijn is diep robijnrood van kleur, overgaand in granaatrood. Hij heeft een intense geur met nuances van kers, pruimen, gedroogd fruit, vanille, tabak en specerijen. Krachtig, rijk en overweldigend van smaak met een ferme souplesse, elegante bittertoets en enorme lengte.

Serveertips
Uitstekend bij geroosterd vlees, groot braadvlees van lam of rund, gekruid varkensvlees, wild en wildgevogelte met rijke sauzen, stoofschotels, ragout met paddestoelen en stevig gerijpte kazen

Proef
Rijk, soepel, bittertje, vol
Drinken bij
Hoofdgerechten en pittige kazen
Druif
Corvina Veronese-Rondinella- Molinara
Land 
Italië
Streek
Veneto€. 42.95

Aantal