Medium rood

<< Vorige - Volgende >>


Aventino Tempranillo  750ml


Aventino Tempranillo 750ml


Ribera de Duero is gedurende de afgelopen jaren een van de meest aantrekkelijke en prestigieuze wijnstreken in Spanje geweest. Het unieke klimaat van de regio, terroir en zeer oude wijnstokken heeft geresulteerd in 's werelds hoogste kwaliteitswijnen uit deze regio. 

De Deense wijnmaker David Tofterup, heeft de grenzen van zijn creativiteit opgezocht om deze wijn te maken. Hij heeft hiervoor de druiven van wijnstokken tussen 60-120 jaar oud uitgekozen. Het geconcentreede sap in deze druiven zijn hun gewicht qua kwaliteit in goud waard. David heeft hiermee een uitstekende collectie wijnen gecreërd voor een aangename prijs.  

De druiven werden geplukt in het optimale stadium van rijpheid in de eerste week van oktober. Na vinificatie heeft een deel van de wijn een houtrijping van 4 maanden ondergaan. 

Dit heeft geresulteerd in een wijn met een dieprode kleur. In de geur een geconcentreerde wijn met bosbessen, bramen, wilde aardbeien,  geroosterde aroma's en minerale tonen. In de mond een ware explosie van fruit, kruiden en prachtige rijpe tannines die de wijn een mooie lange afdronk geven.

Proef
Bosbessen, bramen en kruiden
Drinken bij

Speenvarken, lamsvlees, haas, hert jonge kazen
Druif
Tempranillo
Land 
Spanje
Streek
Ribera del Duero

€. 9.90

Aantal