Vol rood

<< Vorige - Volgende >>


Aventino Crainza  750ml


Aventino Crainza 750ml


Ribera de Duero is gedurende de afgelopen jaren een van de meest aantrekkelijke en prestigieuze wijnstreken in Spanje geweest. Het unieke klimaat van de regio, terroir en zeer oude wijnstokken heeft geresulteerd in 's werelds hoogste kwaliteitswijnen uit deze regio. 

De Deense wijnmaker David Tofterup, heeft de grenzen van zijn creativiteit opgezocht om deze wijn te maken. Hij heeft hiervoor de druiven van wijnstokken tussen 60-120 jaar oud uitgekozen. Het geconcentreede sap in deze druiven zijn hun gewicht qua kwaliteit in goud waard. David heeft hiermee een uitstekende collectie wijnen gecreërd voor een aangename prijs.  

De druiven werden geplukt in het optimale stadium van rijpheid van half september tot begin oktober. Na vinificatie heeft de wijn een houtrijping van 12 maanden ondergaan. 

Het resultaat is een wijn paars van kleur met een geur van hout, lavendel, zwarte kersen, bramen en zoete vanille. In de smaak complex en gelaagde smaak sentaties. Een wijn in goede balans die ook de komende 7-8 jaar nog verder kan rijpen. 

Proef
Bosbessen, bramen en kruiden
Drinken bij

Speenvarken, wildgerechten, jonge kazen
Druif
Tempranillo
Land 
Spanje
Streek
Ribera del Duero

€. 13.80

Aantal