Volgende >>


Asti Spumante Filipetti DOCG  750ml


Asti Spumante Filipetti DOCG 750ml

Asti Spumante is misschien wel de bekendste mousserende wijn van Italië. Zijn herkomstgebied is Piemonte, de prachtig gelegen wijnstreek ten zuidoosten van Turijn, waar nog tal van andere beroemde wijnen vandaan komen zoals Barolo en Barbaresco. Het plaatsje Asti is het centrum van deze verleidelijk lekkere sprankelende wijn. 

Asti Spumante wordt uitsluitend gemaakt van de moscato-druif. Deze geeft de wijn zijn typische aromatische zoetheid. De druiven worden doorgaans vroeg geoogst om voldoende fruitzuren in het sap te behouden.

Filipetti is een echte specialist als het om Asti Spumante gaat. Het bedrijf bevindt zich in het hartje van Asti. 
Asti Spumante Filipetti is een verleidelijk zoete mousserende wijn wijngaarden rond Asti. Asti Spumante behoort tot de groep van Italiaanse DOCG-wijnen. Deze worden onder strikte regels geproduceerd en zijn herkenbaar aan een genummerde banderol om de capsule.

Deze spumante is helder lichtgeel en heeft fijne koolzuurbelletjes.
In de geur zuiver met zeer aantrekkelijk muskaataroma, aangevuld met exotische nuances van meloen en citrus; licht bloemig
Heeft een verleidelijk zoete smaak met verrassende frisheid, harmonisch zacht en speels
Geschikt als aperitief  of bij het dessert, maar vooral ook om te proosten op ieder heugelijk feit. Een echt feestje in het glas. 

Proef
Aromatisch zoet
Drinken bij
Zoete desserts, taarten en feest
Druif
Muscato
Land 
Italië
Streek
Piemonte


€. 8.95

Aantal