<< Vorige - Volgende >>


Crasto Vinho Douro Branco  750ml


Crasto Vinho Douro Branco 750ml

Quinta do Crasto is een 'single-quinta', zoals we dat noemen, omdat het een familie-eigendom is, en omdat de wijnen uitsluitend van druiven van eigen wijngaarden gemaakt worden. Het domein is schitterend gelegen op de steile hellingen langs de Dourorivier op 15 minuten afstand van Pinhão.
Quinta do Crasto is in vele opzichten een uniek bedrijf. Niet alleen is het nog steeds een familiebedrijf – vader Roquette is bankier en de twee zoons Thomas en Miguel runnen het bedrijf – veel van de medewerkers, die zowel in de wijngaarden als in de kelders werken, wonen ook op Crasto. 

De traditie van Crasto is er één van honderden jaren oud. De laatste 100 jaar is de bezitting in eigendom geweest van de familie Roquette. Ook de traditie van wijn maken is nog steeds in ere gehouden. Alleen wordt dat hoe langer hoe moeilijker, doordat er weinig mensen meer mee willen doen aan het treden van de druiven. De traditie in de portvallei wil namelijk, dat de druiven na het plukken direct met de Avonds komt er dan publiek bij en er is muziek en dans. Een folkloristisch spektakel, dat men meegemaakt moet hebben.
voeten getreden worden. De druiven worden hiertoe in een lagar (kuip) gestort en de druiven worden volcontinu in ploegendienst getreden. 's 
Men heeft eeuwen geleden al ingezien dat het verbouwen van druiven hier alleen mogelijk was indien er terrassen aangelegd werden. Kleine muurtjes werden op de hellingen aangebracht om telkens een vlak stukje grond van soms maar 1,5 meter breed te creëren. Alles is dus nog handwerk hier. Er kan geen enkel tractor gebruikt worden. Het plukken wordt hoofdzakelijk door vrouwen gedaan. Ook dat maakt deel uit van de traditie.

Dit is een heerlijk frisse en knisperende aperitief wijn. De druiven komen van stokken die minstens 20 jaar oud zijn, worden hand geplukt en ondergaan een strenge selectie. Goede balans en aangename lengte. Zeer de moeite waard.

Proef
Fris en crispy
Drinken bij
Aperitief
Druif
Gouveio-Roupeiro-Rabigato
Land 
Portugal
Streek
Douro
 
 
€. 11.20

Aantal