Medium Wit

<< Vorige - Volgende >>


Vera de Estenas Blanco Joven  750ml


Vera de Estenas Blanco Joven 750ml
          

Vera de Estenas Wijngaarden en wijnmakerij zijn opgericht door Francisco Martinez Bermell in 1945. Hij werd een van de meest prestigieuze wijnmakers in Spanje en werd verkozen tot ere-voorzitter van de Spaanse vereniging van wijnmakers.

In  de jaren tachtig heeft het wijnhuis een grote verandering doorgemaakt. Het toonde zijn pioniersgeest op het gebied van wijnbouw in de regio Valencia. Geleidelijk aan is men gestopt met het maken bulk wijnen en is zich gaan richten op het verbeteren van de druivenrassen, het herstel van de wijngaarden en het planten van nieuwe rassen. Alles gericht op het maken van kwaliteitswijnen. Vera de Estenas werd de eerste Valenciaanse wijnmakerij die druivenrassen als Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec in de regio ging aanplanten.  

Nu is het voor de nazaten een voortdurende uitdaging om elk jaar wijnen te blijven maken die trouw blijven aan het concept van innovatie, maar zonder verlies van de expressie van de streek waar de wijngaarden worden geteeld. Juist deze zoektocht naar persoonlijkheid, in een poging om traditie en moderniteit te combineren, is de erfenis en de geest van Vera de Estenas wijnen.

In de geur intense aroma's van bloemen en tropische vruchten.
De smaak is zeer fris en expressief met een evenwichtige zuurgraad waardoor hij een zeer aangename afdronk heeft.
Een frisse witte wijn, jong en vol fruitig

Heerlijk om te serveren bij voorgerechten, zeevruchten en witte vis, wit vlees, salades en stoofschotels met al het lekkers uit de zee. 

Proef
Fris, licht iets mineralig
Drinken bij
Voorgerechten, salades, zeevruchten witte vis en wit vlees.
Druif
Macabeo, Chardonnay 
Land 
Spanje
Streek
Valencia
 
 
€. 8.30

Aantal