<< Vorige - Volgende >>


Chocoa of Góngora  750ml


Chocoa of Góngora 750ml

                

Bodegas Góngora Bodegas werd in 1682 opgericht en is gevestigd in de oude Hacienda Pata de Hierro in Villanueva del Ariscal Aljarafe in Sevilla. 

Heden ten dage is de 7e generatie van de familie Góngora aan het roer en wijdt zich volledig aan de prodcutie van fijne en gulle wijnen en brandy. Ze maken daarbij gebruik van meer dan 300 jaar kennis en ervaring. 

De Chocoa van Górgora is een Oloroso wijn die 10 jaar in Amerikaanse eikenvaten heeft gerijpt, met een aroma en de smaak van zwarte chocolade van de hoogste kwaliteit. 

Deze wijn is gemaakt ter ere van de de ontdekking van Amerika. Sevilla was destijds de havenstad voor West-Indië, vanwaar alle boten naar de nieuwe wereld vertrokken. De lading bestond voor éénderde uit wijn en keerde terug beladen met de vruchten uit de nieuwe wereld, waaronder chocholade. Bodegas Góngora, opgericht in 1682, had het voorrecht om wijnleverancier van de Westindië vaarders te mogen zijn,  wat de reden wat om deze voortreffelijke wijn te maken. 

Deze wijn met 15% alcohol is een ware explosie van chocolade in de geur als ook in de smaak. De zoetige smaak van de Pedro Ximénez druif is mooi gecombineerd met de ietwat bitterheid van de zwarte chocolade. 
Soepel, evenwichtig in de smaak. 

Deze wijn doet het goed bij harde of blauwe kazen bijvoorbeeld de rochefort en als dessertwijn of als digestief. 
Het beste hem licht gekoeld te serveren 16-18gr. C

Proef
Zoet gecombineerd met bittertje van chocolade
Drinken bij
Harde kazen, blauwkazen, bij dessert of als digestief.
Druif
Garrido Fino en Pedro Ximénez
Land 
Spanje
Streek
Andalusië€. 17.95

Aantal