Vol rood

<< Vorige - Volgende >>


Vilicus Tinto Crianza  750ml


Vilicus Tinto Crianza 750ml

                   

Vilicus wijnen zijn afkomstig van Bodegas Leza García. Dit is een familie bedrijf in ontwikkeling en produceert en verkoopt alleen wijn van zijn eigen wijngaarden. Het is gelegen in een gebied van uitgebreide wijnbouw traditie en prestige, de Rioja Alta, waar beroemde kwaliteitswijnen worden geproduceerd.

De Leza Garcia Familie kent al generaties lang de kunst van het wijn maken. Zij produceren kwaliteitswijnen voor de liefhebbers van goede wijnen. Het was het begin van de vorige eeuw, toen grootvader, Juan Leza Arenzana, begon aan de reis in de wereld van de wijn.

Zijn erfenis wordt voortgezet met goede teelt van druiven en de traditie om de kwaliteit van wijnen te blijven verhogen. 

De Vilicus Tinto Crianza is gemaakt van 85% Tempranillo druiven met 10% Garnacha en 5% Mazuelo. De Crianza rijpt 12 maanden op vaten van Amerikaans en Frans eiken en daarna nog eens 6 maanden op de fles. 
Het is een wijn met intense aroma's van rood fruit en vanille. Heeft een  mooie smaak met een mix van rood fruit als kersen, zwarte bessen en laurier en caramel. Complex, intens met voldoende tannines.
Zeer smakelijk bij wat stevigere vleesgerechten, stoofpotjes, gegrild rood vlees of harde kazen. 

Proef
Veel rood fruit, kersen, laurier, caramel
Drinken bij
Stoofpotjes, gegrild rood vlees, harde kazen.
Druif
Tempranillo, Garnacha tinto, Mazuelo
Land 
Spanje
Streek
Rioja

€. 9.70

Aantal