Wijn en spijs idee

<< Vorige - Volgende >>


Lentesalade met tuinerwten en gerookte zalm


Lentesalade met tuinerwten en gerookte zalm




Ingrediënten voor 4 personen:


200 g         tuinerwten extra fijn (diepvries)
1 el         citroensap
4 el         olijfolie
1 tl         honing
1 tl         mosterd
1         sjalotje
75 g         veldsla
100 g         Noorse gerookte zalm
1 snufje        zout
1 snufje peper    


Bereiding:

1. Kook de doperwten in water 2 min. Giet de erwten af en spoel ze onder stromend water kort koud.

2. Klop intussen een dressing van het citroensap, de olijfolie, honing en mosterd. Meng de sjalot en kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.

3. Leg de veldsla, erwten en zalmreepjes op een serveerschaal en besprenkel met de dressing.

Extra lekker met fijngehakte verse kruiden, bijvoorbeeld bieslook, dille en/of peterselie.

Wijntip: 

Phebus Chardonnay Mendoza Reservado

KLIK OP DE FOTO VOOR DE WIJN!




-





Aantal