Vol rood

<< Vorige - Volgende >>


Marques de Vargas - Reserva  750ml


Marques de Vargas - Reserva 750ml
                              

De met de hand geplukte druiven die gebruikt worden  voor de Marqués de Vargas Reserva zijn afkomstig uit de 50 ha. grote wijngaard "Hacienda Pradolagar". Marqués de Vargas staat voor van duurzame wijnbouw.  Bestrijdingsmiddelen worden niet gebruikt in de wijngaarden. De wijn wordt traditioneel gemaakt met gebruikmaking van de meest moderne technieken. De wijn is gebotteld zonder filtering wat resulteert in een volledig natuurlijke wijn. 

Het oogstjaar 2011 wordt beschouwd als één van de beste jaargangen van de afgelopen dertig jaar.  De uitzonderlijke kwaliteit, zuiverheid en rijping van de druiven waren de belangrijkste kenmerken van dit jaar. Dit was een voordeel  voor het verkrijgen van  wijnen met een goede structuur en kleur, naast een grote potentie om te verouderen met behoud van een voortreffelijke kwaliteit.

De kleur is robijnrood, de wijn geurt naar rijp rood fruit en zoethout, met een vleugje truffel en mint.  De wijn heeft een goede structuur. Het is complex, zijdezacht met zwoele en elegante tannines, die tijdens de rijping in Amerikaanse en Frans eiken zijn ontstaan. Serveren op 17-18ºC eventueel van te voren decanteren.


Proef


Rood fruit, zoethout, truffel en mint.
Drinken bij
Rood gegrild vlees rauwe ham en gerechten met geitenkaas
Druif
Tempranillo
Land 
Spanje
Streek
Rioja

€. 19.95

Aantal