Mousserend

<< Vorige - Volgende >>


Couronne d'Or Demi-Sec Chapin & Landais  750ml


Couronne d'Or Demi-Sec Chapin & Landais 750ml
                                 

Het huis Chapin & Landais werd gesticht in 1848 door Louis Duveau te Saint-Hilaire-St. Florent. Zijn neef Edmond Chapin erfde dit rond 1900. In 1921 associeerde hij zich met zijn vriend Emile Landais. De naam Chapin & Landais was een feit.
Deze start in Saumur was geen toeval, want men vindt er enorme caves half boven , half onder de grond, uitgehouwen in de ‘tuffeau’, de witte kalksteen, waarop talloze schitterende Loire kastelen zijn gebouwd.
In de 19e eeuw was er een monnik uit de Champagnestreek, broeder Oudard. Die de mensen aan de Loire de techniek bijbracht hoe een ‘Crémant’ te maken. Zo is de Saumur Mousseux ontstaan.
Voor de firma Chapin & Landais, die hun wijnen zuiver ambachtelijk bereiden, werd het een prestige-object om hun collega’s in de Champagne de loef af te steken.

100% Pineau de Loire (Chenin Blanc)
Hoe fijner de pareltjes, hoe beter de wijn. Chapin & Landais bereikt werkelijk de allerhoogste kwaliteit met deze crémant. Deze wijn kan men eigenlijk de hele dag door drinken. Een crémant met een zachte en fruitige smaak, puur genieten. Zeer dominante neus van fruit. Grote finesse.

Proef
Fris, veel fruit, zacht
Drinken bij
Als aperitief en bij feestelijke gelegenheden
Druif
Chenin Blanc
Land 
Frankrijk
Streek
Saumur
Jaar
-

€. 15.75

Aantal