<< Vorige - Volgende >>


Quinta de Lemos 'Dona Santana'  750ml


Quinta de Lemos 'Dona Santana' 750ml
                          
De naam Lemos heeft zowel Portugese als Spaanse achtergronden. Het symbool van de familie, vier manen gegroepeerd in een cirkel     vormen de rode draad van dit Portugese domein. Ze symboliseren de vier windrichtingen waarin deze Portugese familie de wereld verkent; maar ook de vier bergen die Quinta de Lemos omringen in de vallei van de Dão (Serra da Estrela, Serra do Moura, Serra do Buçaco en Serra da Nave)

Bovendien vertegenwoordigen ze de vier meest gebruikte druivensoorten in de Dão en de vier familie deugden; menselijkheid, eenvoud, visie en de behoefte om te delen. Als een eerbetoon aan hun voorouders gebruikten ze hun namen voor hun mooiste wijnen zoals Dona Georgina.

Quinta de Lemos in de appellatie Dao, is ‘een juweeltje’ van Portugal. De Portugees-Belgische familie van Pierre de Lemos en de Vlaamse Els Picard investeerden aanzienlijk in dit prachtige domein in de Daõ regio.Geen enkele wijn verlaat het domein voordat er 5 jaar rijping op de teller staat.
Dit is een zeer geurige en aantrekkelijke wijn met rijp fruit. In de mond, intens en vol, met goed geïntegreerde tannines. 
In de afdronk met zoete specerijen, waardoor het een aansprekende en aantrekkelijke wijn is. 

Proef
Vol met fruit en specerijen.
Drinken bij
Rood vleesgerechten, gegrild vlees, stevige kazen
Druif
Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Alfrocheiro
Land 
Portugal
Streek
Dão

€. 22.25

Aantal