Port

<< Vorige - Volgende >>


Burmester Ruby Port  750ml


Burmester Ruby Port 750ml
                           
De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester)  - aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730, richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf  naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa.
In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van de familie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon, de ‘Burmester Road’.
 
Deze port heeft een diep donker robijnrode van kleur. De geur is krachtig en elegant, met fruitige aroma's. In de smaak ontvouwd zich een mooi fruitboeket dat wordt gekenmerkt door kracht en frisheid, dat lang blijft hangen.
 
Erg lekker als aperitief, of bij ijs dessert, aardbei yoghurt mousse of camembert met framboos en rozemarijn. als aperitief of bij een lekker stukje kaas.

Proef
Fruitig, fris en lange afdronk
Drinken bij
Aperitief, dessert, kaas
Druif
Diverse druiven soorten
Land 
Portugal
Streek
Douro
Jaar
Diverse oogstjaren
€. 11.20

Aantal