<< Vorige - Volgende >>


Quinta de Lemos Touriga Nacional  750ml


Quinta de Lemos Touriga Nacional 750ml
                
De naam Lemos heeft zowel Portugese als Spaanse achtergronden. Het symbool van de familie, vier manen gegroepeerd in een cirkel     vormen de rode draad van dit Portugese domein. Ze symboliseren de vier windrichtingen waarin deze Portugese familie de wereld verkent; maar ook de vier bergen die Quinta de Lemos omringen in de vallei van de Dão (Serra da Estrela, Serra do Moura, Serra do Buçaco en Serra da Nave)

Bovendien vertegenwoordigen ze de vier meest gebruikte druivensoorten in de Dão en de vier familie deugden; menselijkheid, eenvoud, visie en de behoefte om te delen. 

Quinta de Lemos in de appellatie Dao, is ‘een juweeltje’ van Portugal. De Portugees-Belgische familie van Pierre de Lemos en de Vlaamse Els Picard investeerden aanzienlijk in dit prachtige domein in de Daõ regio.Geen enkele wijn verlaat het domein voordat er 5 jaar rijping op de teller staat.

Donker en geconcentreerd is deze wijn. Fijn en elegant. Smaken van balsamico, pruimen en rijpe bramen, citrus. Fijn hout, kruid het geheel.  Vol met verfijnde tannines.

Proef
Kruidig, vol en stevig met pruimen en bramen.
Drinken bij
Maaltijd wijn, rood vleesgerechten, gegrild vlees.
Druif
Touriga Nacional
Land 
Portugal
Streek
Dão

€. 23.95

Aantal