<< Vorige - Volgende >>


Quinta de Lemos Tinta Roriz  750ml


Quinta de Lemos Tinta Roriz 750ml
                   
De naam Lemos heeft zowel Portugese als Spaanse achtergronden. Het symbool van de familie, vier manen gegroepeerd in een cirkel     vormen de rode draad van dit Portugese domein. Ze symboliseren de vier windrichtingen waarin deze Portugese familie de wereld verkent; maar ook de vier bergen die Quinta de Lemos omringen in de vallei van de Dão (Serra da Estrela, Serra do Moura, Serra do Buçaco en Serra da Nave)

Bovendien vertegenwoordigen ze de vier meest gebruikte druivensoorten in de Dão en de vier familie deugden; menselijkheid, eenvoud, visie en de behoefte om te delen. 

Quinta de Lemos in de appellatie Dao, is ‘een juweeltje’ van Portugal. De Portugees-Belgische familie van Pierre de Lemos en de Vlaamse Els Picard investeerden aanzienlijk in dit prachtige domein in de Daõ regio.Geen enkele wijn verlaat het domein voordat er 5 jaar rijping op de teller staat.

De Tinta Roriz heeft een mineraal aroma, balsamico, rode vruchten en kruidige noten De textuur is complex met droge en stevige tannines.

Proef
Kruidig, vol en stevig met rood fruit.
Drinken bij
Maaltijd wijn, rood vleesgerechten, gegrild vlees
Druif
Tinta Roriz
Land 
Portugal
Streek
Dão

€. 22.25

Aantal