<< Vorige - Volgende >>


Quinta de Lemos 'Dona Georgina'  750ml


Quinta de Lemos 'Dona Georgina' 750ml
                           
De naam Lemos heeft zowel Portugese als Spaanse achtergronden. Het symbool van de familie, vier manen gegroepeerd in een cirkel     vormen de rode draad van dit Portugese domein. Ze symboliseren de vier windrichtingen waarin deze Portugese familie de wereld verkent; maar ook de vier bergen die Quinta de Lemos omringen in de vallei van de Dão (Serra da Estrela, Serra do Moura, Serra do Buçaco en Serra da Nave)

Bovendien vertegenwoordigen ze de vier meest gebruikte druivensoorten in de Dão en de vier familie deugden; menselijkheid, eenvoud, visie en de behoefte om te delen. Als een eerbetoon aan hun voorouders gebruikten ze hun namen voor hun mooiste wijnen zoals Dona Georgina.

Quinta de Lemos in de appellatie Dao, is ‘een juweeltje’ van Portugal. De Portugees-Belgische familie van Pierre de Lemos en de Vlaamse Els Picard investeerden aanzienlijk in dit prachtige domein in de Daõ regio.Geen enkele wijn verlaat het domein voordat er 5 jaar rijping op de teller staat.

Een verfijnde, rijke wijn met een goede structuur. De granieten bodem geeft een sterk minerale textuur die wordt gecompenseerd door weelderige rood en zwart fruit. Diep van kleur met iets van specerijen.  Dit is een krachtige wijn 

Proef
Vol en krachtig met specerijen. Rood en zwart fruit.
Drinken bij
Maaltijd wijn, rood vleesgerechten, gegrild vlees
Druif
Tourige nacional, Tinta Roriz
Land 
Portugal
Streek
Dão

€. 34.50

Aantal