Vol rood

<< Vorige - Volgende >>


Maray Reserva Carmenère  750ml


Maray Reserva Carmenère 750ml
                            

De wijnstokken zijn geplant in het oudste alluviale terras van de Limarí rivier. De bodem is een mix van kiezels van verschillende grootte, en van klei en zand, met een hoge concentratie van kalksteen en verschillende soorten zout, als gevolg van de weinige regen in het gebied (70-100 mm). Deze bodemformatie en –samenstelling maken het gebied werkelijk uniek in Chili.

Van snoeien tot oogsten, alles in de wijngaard gebeurt onder scherp toezicht van het wijnbouwteam en de wijnmakers, met als doel om een zo hoog mogelijke kwaliteit te behalen. De druiven zijn in de tweede week van maart met de hand geoogst, op het moment van optimale rijpheid, en in kleine kratten van 20 kilo vervoerd om beschadiging te vermijden.

Dieprood van kleur, bijna zwart, met een violette weerschijn. De wijn heeft een uitermate elegante en complexe geur, die doet denken aan zwart fruit en chocolade, omlijst door tonen van zwarte peper. De tannines zijn zacht en soepel en de goede samenhang van het eiken en fruit, geven deze wijn complexiteit en diepgang. De afdronk is lang en elegant.


Proef


Zwart fruit, chocolade, pepers, soepel tannines
Drinken bij
Rood gegrild vlees, kruidig eten en kazen
Druif
Carmenére
Land 
Chili
Streek
Cachapoal 

€. 10.60

Aantal