Licht Wit

<< Vorige - Volgende >>


Grüner Veltliner


Grüner Veltliner "Weinzierl" 750ml


Winzer Krems is een van de toonaangevende wijnproducenten van Oostenrijk. Het bedrijf is gevestigd in het stadje Krems. Door een uitgekiende en transparante organisatie is Winzer Krems perfect in staat de druiven uit de verschillende wijngaarden en percelen apart te verwerken. De wijnen behouden hierdoor hun zuiverheid en karakter. Naast eigen wijngaarden betrekt het bedrijf druiven van zo’n 1400 druiventelers in de regio. In totaal gaat het om ca. duizend hectare. De wijngaarden liggen 70 km ten westen van de hoofdstad Wenen, vlakbij het bekende wijngebied Wachau. De wijnstokken staan hier veelal op steile hellingen en profiteren van een uitstekend microklimaat.

De wijn is fonkelend lichtgeel van kleur. Hij heeft een complexe geur van mango, ananas, grapefruit, mint en bloemen. Fris en fruitig van smaak met fijne zuren en een verrassend lange afdronk.

Verrukkelijk bij salades met krokant gebakken kipreepjes en frisse dressing met limoen, waldorfsalade, kruidige vissoep, fijne vis, Wiener schnitzel, kalfsvlees in witte wijnsaus, gevogelte, asperges en bij diverse kazen.

Proef
Fruitig, fris met fijne zuren
Drinken bij
Salades, vis, kazen en wit vlees
Druif
Grüner Veltliner
Land 
Oostenrijk
Streek
Wachau

€. 7.80

Aantal