<< Vorige - Volgende >>


Caiarossa Pergolaia IGT Toscana  750ml


Caiarossa Pergolaia IGT Toscana 750ml

                        
Hoewel opgericht in 1998, is Caiarossa pas echt gegroeid sinds het landgoed in 2004 werd overgenomen door Nederlandse zakenman Eric Albada Jelgersma, een man met een grote passie voor wijnen ook de eigenaar van Château Giscours en Château du Tertre - twee Grands Crus classe in Margaux, Bordeaux.
Caiarossa ligt in het hart van Val di Cecina, aan de Toscaanse kust, en ontleent zijn naam aan zijn rode, grind bodem. De wijngaarden zijn ondergedompeld in de natuur en stilte, een gebied van ongerepte schoonheid. 
De wijngaarden zijn geplant op een hoge dichtheid, en worden biodynamisch gekweekt. De wijnen Caiarossa's dragen de IGT Toscana indeling, en in een mengsel van kleine barriques, tonneaux en grote eiken vaten op leeftijd. Slechts een klein percentage (35%) van nieuw eikenhout wordt gebruikt voor de topwijn van Caiarossa.

De oprichting van Ciarossa was niet een allerdaagse logica maar een visie. De wens om in een ware oase te leven en wijn te maken. De Toscaanse droom niet alleen te koppelen aan eenvoud, maar ook waarde te creëren. 

Deze zeer aantrekkelijk wijn heeft een formidabele complexiteit van balsamico, wilde kruiden, zure kersen en frambozen. Is goed geproportioneerd, met een stevige structuur om ondersteuning te bieden. Heeft een prima lengte, met een wilde bessen nasmaak. Drinken nu tot 2020.

Proef
Kruidig, kers, bessen stevig 
Drinken bij
Diverse rode vlees gerechten
Druif
Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Land 
Italië
Streek
Toscane

€. 21.70

Aantal