<< Vorige


Kopke Rosé Port  500ml


Kopke Rosé Port 500ml

Het huis Kopke werd opgericht in 1638 door Cristiano Köpke en houdt zich sindsdien bezig met de export van wijn en port. Diep doorgedrongen tot de Portugese samenleving is de firma Kopke het oudste bedrijf van buitenlandse oorsprong.
De huidige directie, eigenaar sinds 1953 heeft zich veel moeite getroost om de goede reputatie van het bedrijf te handhaven. Momenteel worden de ports van Kopke geëxporteerd over de gehele wereld.
De Kopke Port kelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten jarenlang in stilte te rijpen. Een stilte die alleen verstoord wordt door de vele bezoekers die de kelders komen bekijken en genieten van een overheerlijk glas Kopke Port.
De Quinta São Luiz ligt op de linkeroever van de Douro tussen Regua en Pinhão. Dit domein, dat gerekend kan worden tot één van de schatten van de Dourostreek, is de bakermat van een beroemd gamma van Kopke Ports. Voor de aanplant van druivenstokken in de Quinta São Luiz worden de meest moderne technieken gebruikt. De druivensoorten die Kopke voor haar port gebruikt zijn touriga francesa, touriga nacional, tinta barroca en tinta roriz.

Deze rosé Port heeft een mooie donkere rosé kleur. De geur is rijk in aroma's van wild rood fruit met een florale toets. Het mondgevoel is fris en zacht met fijne smaken van rijpe kersen en framboos, ondersteund door een mooie zure en een harmonieuze, droge afdronk.
 
Erg als lekker aperitief, of bij een licht dessert, fruit en amuse met vis. 

Proef
Bloemig, fruitig en fris.
Drinken bij
Terrasweer en aperitief.
Druif
Diverse druiven soorten
Land 
Portugal
Streek
Douro
Jaar
Diverse oogstjaren
€. 12.50

Aantal