Herdade dos Grous Moonharvested Tinto d.o.  750ml


Herdade dos Grous Moonharvested Tinto d.o. 750ml

Herdade dos Grous (Alentejo) bevindt zich In het hart van het landelijke Alberano in het district Beja. Herdade dos Grous heeft vooral als doel op ecologisch verantwoorde wijze wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

Een moderne en toch traditionele wijnmakerij en een vleugje Frans eiken maken een compleet plaatje, waardoor een aantal zeer indrukwekkende range aan wijnen is ontstaan waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van regionale druivensoorten.

Luis Duarte, de hoofdwijnmaker en manager van het landgoed werd twee keer geselecteerd als de beste Portugese wijnmaker ( de enige wijnmaker in Portugal die deze eer te beurt viel ).

De Moon Harvested is gemaakt van de druivensoorten: Alicante Bouschet en Touriga Naçional. En heeft gedurende 6 maanden houtrijping op Frans eiken ondergaan.
De druiven voor deze wijn worden ’s nachts geoogst om een zo koud mogelijke most in de wijnkelders te krijgen. Dit voorkomt vroegtijdige oxidatie en geeft uiteindelijk extra fruit en frisheid aan de wijn.
De wijn heeft een diep, geconcentreerde rode kleur. Complexe aroma's van gerijpt fruit en subtiele nuances van eik. Soepele, zijdeachtige en gerijpte tannines. Schenk deze wijn bij rijke rode vleesgerechten en stevige kazen.

Proef
Zwart fruit, soepele tannines, hout
Drinken bij
Rood vlees en stevige kazen
Druif
o.a. Touriga Nacional
Land 
Portugal
Streek
Alentejo

€. 21.95

Aantal