Mousserend

<< Vorige


Henri Mandois Champagne Brut Origine  750ml


Henri Mandois Champagne Brut Origine 750ml

Victor Mandois is de oprichter van Henri Mandois Champagne. Het bedrijf is in 1842 opgericht in het buitengebied van Epernay. Met veel toewijding heeft hij vanuit niets, een prestigieus merk gecreëerd. De druiven die worden gebruikt zijn afkomstig van 36 hectare eigen wijngaard in Pierry, Chouilly en Vertus. Alles wordt in het werk gesteld om tot een superieure kwaliteit te komen. Onder het strenge beleid dat is gevormd door de oprichter, zal er alles aan worden gedaan om de kwaliteit op een hoog en constant niveau te houden.

Deze champagne bestaat uit 40% Chardonnay, 30% Meunier en 30% Pinot Noir. De 'gewone' brut heeft een lage dosage van 9 gram suiker per liter, hierdoor komt het 'Terroir' extra goed naar voren in de wijn.

De Brut is bleek goudgeel van kleur. Deze Champagne heeft aroma's van rijpfruit en limoen in de neus, de wijn heeft een mooie complexiteit en wordt gekenmerkt door rijke smaken van fruit, honing en een lichte toast. Deze 'gewone' brut is zelfs geschikt om over langere tijd te bewaren. Een Champagne die tot de top behoort!


Erg lekker als aperitief en bij feestelijke gebeurtenissen.

Proef
Fris en fruitig
Drinken bij
Elke feestelijke gelegenheid
Druif
Chardonnay, Meunier , Pinot Noir
Land 
Frankrijk
Streek
Champagne


Henry Mandois : 
Beste Champangne producent van 2008
€. 35.00

Aantal