<< Vorige - Volgende >>


Château Saint Estève Gran Réserve Bio  750ml


Château Saint Estève Gran Réserve Bio 750ml

Dankzij de beroemde Romeinse weg van Lyon naar Arles (la Via Agrippa) werd er op de zonbeschenen hellingen van het Massif d'Uchaux al door de Romeinen wijnbouw gepleegd. In 1290 begon de gemeente Mondragon met de verkoop van de wijn. Vanaf de 15de eeuw werd voor het eerst belasting op de wijn geheven. In 1937 kreeg een deel van de wijngaard van het Massif d'Uchaux de appellation Côtes du Rhône en in 1983 Côtes du Rhône Villages. In 2005 is het Massif d’Uchaux tot Côtes du Rhône Villages met geografische herkomst verheven. 
De wijn van Chateau Saint Estève d'Uchaux wordt gemaakt van druiven welke verbouwd worden volgens de normen voor het keurmerk voor biologische landbouw.

De wijn heeft een mooie donderrode volle kleur. Een mooie neus van vriendelijk fris rijp rood fruit met een hint van laurier. De smaak is jong, fruitig en nog volop in de tannines, hetgeen erop wijst deze wijn voor de liefhebber nog enkele jaren kan blijven liggen. Is heerlijk bij diverse vleesgerechten zoals bijvoorbeeld lam.

Proef
Zwart fruit, soepel, kruidig
Drinken bij
Diverse vleesgerechten
Druif
Syrah-Grenache
Land 
Frankrijk
Streek
Rhône


€. 14.15

Aantal