Licht Rood

<< Vorige - Volgende >>


Stoneleigh Pinot Noir  750ml


Stoneleigh Pinot Noir 750ml

Op de noord-oostelijke punt van Nieuw-Zeeland's South Island ligt Marlborough; de grootse wijnbouw regio met meer dan 100 wijnhuizen en meer dan 8500ha. Het is de zonnigste, maar meteen de koelste regio in Nieuw-Zeeland. De lange koele nachten en weinige neerslag dragen bij aan de frisheid van de wijnen.

Het domein van Stoneleigh, dat in 1980 werd gesticht, strekt zich uit over een oppervlakte van 178 hectaren in Rapaura, in het hart van de Marlborough wijnstreek, op de oevers van een oude stroombedding. De naam Stoneleigh verwijst naar de strandkeien die je overal in deze streek terugvindt. Uitgerekend die strandkeien bezorgen de wijnen ook hun uitzonderlijke karakter. De keien weerkaatsen de warmte van de zon overdag, waardoor het rijpingsproces van de druiven wordt versneld, en ze slaan de warmte tot laat ’s avonds op. 

De wijn heeft een diepe, robijnrode kleur met een geurig boeket van rode pruimen, frambozen en zwarte kersen en kruiden. De smaak toont rijpe, rode bessen en kersen met fruitige zoetheid. Is nu goed op dronk maar kan nog tot vijf jaar bewaard blijven. 

Deze wijn gaat goed samen met sappige rode vleesgerechten, zoals de lente lam, eend, kalfsvlees en wild. Gerechten met champignons of rode bessen zal ook deze Pinot Noir prachtig aanvullen. 

Proef

Kers, framboos en pruim met een fleugje toast door houtrijping.
Drinken bij
Gevogelte en lamsvlees
Druif
Pinot Noir
Land 
Nieuw-Zeeland
Streek
Marlborough


€. 12.50

Aantal